pensioen wensen

De beste pensioen wensen voor het pensioen zijn die welke de geëerde persoon met dankbaarheid ontvangt, ongeacht de toon van de gekozen woorden. Het soort tekst pensioen dat we bijvoorbeeld graveren op een plaquette award of gepersonaliseerde trofee, zal afhangen van onze relatie met de persoon die met pensioen gaat, de werksfeer in het bedrijf en de persoonlijkheid van de geëerde zelf.

Het kan zijn dat we tijdens onze jaren als collega's vertrouwen of zelfs een grote vriendschap hebben opgebouwd, wat zich weerspiegelt in de 'pensioen wensen'. Of dat we een plaat als cadeau willen voor onze vader, moeder of een ander familielid dat met pensioen gaat. Het is ook mogelijk dat het gewoon een persoon is die we respecteren, met wie we tijdens werkuren hebben samengeleefd en aan wie we uit respect een herinnering als afscheid willen geven. Of dat het geven van een plaquette voor pensionering een traditie is in ons bedrijf, zonder meer.

Hoe dan ook, we geven je een paar ideeën voor pensioenwensen, of ze nu van je collega's of familieleden komen.

Pensioen tekst voor grappige en emotionele pensionering

In het geval dat we een goede relatie hebben met de persoon die met pensioen gaat, hangen de eerbetoon frases af van onze verbeelding en de ervaringen die we samen hebben beleefd. Als we grappenmakers zijn of het leuk vinden om origineel te zijn, kunnen we een grap opdragen, een sympathieke uitdrukking, zelfs een ironische, of donkere humor. Hier zijn enkele voorbeelden die je kunt aanpassen zoals je wilt, of letterlijk kunt overnemen:

 • Vandaag hebben ze je een vrije dag gegeven, schelm.
 • Onvermoeibare werker, geweldige collega, kapitein van de lunchtijd. We zullen je missen.
 • Zoveel jaren ons afvragend hoe we van deze baan af konden komen... Eindelijk heb je het antwoord gevonden! Gefeliciteerd, collega.
 • Flexibele uren en doelgericht werken, laat me weten welk bedrijf het is zodat ik mijn CV kan sturen.
 • Je hebt nooit echt werk verricht, ik geloof niet dat je het verschil zult merken. We houden van je, schurk!
 • Je laat een grote leegte achter, vooral in de koelkast van de kantine. Met liefde voor onze geliefde veelvraat. We zullen je missen.
 • Warm op, je bent aan de beurt

Dit zijn enkele ideeën die je misschien ter inspiratie kunt gebruiken. Nu volgen voorbeelden van emotionele en oprechte dedicaties:

 • Geniet van je welverdiende rust. Wij, je collega's, zullen je niet vergeten.
 • Wij wensen je een gelukkig en langdurig verlof. Met liefde, je collega's van werk.
 • Je bent een grote vriend en nog betere collega. Het was een genoegen om al deze jaren aan jouw zijde te zijn.
 • Je bent de beste werker en de beste vader. Moge je erg gelukkig zijn. We houden van je, Papa.
pensioen wensen

Hartelijke pensioen wensen – Korte wensen voor het pensioen

Wanneer we uit beleefdheid of vanwege een traditie in ons bedrijf de persoon willen eren, kunnen we kiezen voor een eenvoudige dankbetuiging. Hier zijn enkele suggesties voor pensioen wensen, voor het geval ze nuttig kunnen zijn:

 • Ter erkenning en herinnering aan jouw jaren van inzet voor het bedrijf. Met vriendelijke groeten, je werkcollega's.
 • Als hommage aan jouw carrière als een uitzonderlijke professional in het bedrijf, ontvang je hartelijke groeten. Je werkcollega's.
 • Voor 45 jaar professionele loopbaan, als eerbetoon aan je pensioendag. Met vriendelijke groeten, je werkcollega's.

De Langdurige Impact van Pensioenwensen

Tot slot kunnen we vaststellen dat de juiste pensioenwensen een blijvende indruk kunnen achterlaten. Ze zijn niet alleen woorden, maar ook een erkenning voor het harde werk en de toewijding die de jubilaris door de jaren heen heeft getoond. De felicitaties voor het pensioen zijn een uiting van waardering en respect, die de overgang naar het pensioen tot een betekenisvolle en gedenkwaardige gebeurtenis maken.

Mogen de herinneringen aan deze hartelijke woorden een leven lang in het hart van de jubilaris en zijn collega's blijven. Het pensioen markeert het begin van een nieuw hoofdstuk, en de pensioenwensen zijn de perfecte manier om dit hoofdstuk met dankbaarheid en vreugde te beginnen.

Op zoek naar een onvergetelijk pensioen?

Blader door onze trofeeëncatalogus